Menyes Angéla

magamról

Az ember mindenki szemében más. Személyemet illetően sok az ellentmondás, a zavar. Mindig is így volt.
Mondhatnám, ha pontosabb képet kíván kapni rólam, nézzen szét festményeim között. Azokban, valamilyen formában és bizonyos mértékig úgyis benne vagyok.
Mivel azonban a saját lelkén keresztül nézi őket, így ami egy alkotásomban Önt megérinti, az sokkal inkább viszi közelebb saját magához, mint hozzám. De így is van ez jól.

Az Egyesült Államokban kezdtem festeni.
Főleg olajjal, de akrilt is használok, néhány rajzom is van.
Szeretem a vegyes technikát, köveket és mindenféle dolgokat a vászonra ragasztani, igy adva új értelmet kidobott tárgyak, megunt apróságok létének.

Nem kedvelem a tájképeket, a természet másolását, sem az emberábrázolást. Képeimen ezek szinte egyáltalán nem fordulnak elő.
Ha mégis, a megszokottól teljesen eltérő információközvetítőként. A realitás minél valósághűbb ábrázolását értelmetlen erőfeszítésnek tartom. Néhány halvány egyezésen túl, sosem fogja azt látni a néző, amit a festő meg akar mutatni.

Szeretek döglött bogarakat felhasználni képeimhez. Ezzel értelmet adok haláluknak. Élettelen rovartestük új életet kezdhet egy festmény-univerzumban, ahol a szépség és a művészet egy magasabb minőségét képviselik halálukon túl is.

Festményeim fontos része a keret. A keretnélküli határtalanságot szimbolizálják.